Akcija!

BEZ PRTLJAGA (Klara Bensen)

720.00 RSD

+ PTT Troškovi. Cenu troškova možete videti ovde.

Minimalistička priča o ljubavi i lutanju

Žanr: Putopis / moderna ljubavna priča / avantura
Broj strana: 305
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 21 cm

ISBN: 978-86-445-0040-7

Izdavač: VERBA

Categories: ,

Opis

JEDNA HALJINA, TRI NEDELJE, OSAM ZEMALJA – NULA PRTLJAGA

Nedavno oporavljena od sloma u prvoj četvrtini svog života, Klara Bensen je odlučila da otvori nalog na veb sajtu za upoznavanje parova kako bi testirala svoj oporavak. Potpuno neočekivano upoznaje Džefa, univerzitetskog profesora ispunjenog neobuzdanom energijom, koji je imao reputaciju nekoga ko ne haje ni za kakve konvencionalnosti. Već posle nekoliko nedelja od upoznavanja, oni kreću na tronedeljno eksperimentalno putovanje – od Istanbula preko Atine, Budimpešte, Slavonskog i Bosanskog Broda, Sarajeva, Dubrovnika, Cavtata, Edinburga do Londona – bez prtljaga, bez rezervacija, i bez bilo kakvih planova.

Dok su tako lutali od Istanbula do Izmira, pa zatim do Grčke, Bensenova je počela, dublje nego što je očekivala, da razmišlja o prirodi njihovog odnosa, za koji su se oboje prvobitno dogovorili da će ostati otvoren… Priča Bensenove o neočekivanoj – i neočekivano značajnoj, a ponekad i magičnoj romansi koja se razvila iz slučajnog „onlajn“ susreta, veoma je šarmantna. Ali, istovremeno pronicljiva, zbog autorkinih zapažanja i razmišljanja o konfliktnosti želja za slobodom, i posvećenošću, koje su obeležja savremene ljubavne veze.

Klarina priča će podjednako odjeknuti i kod avanturista, i kod „kućnih tipova“ – to je istovremeno i romansa, i putopis, i svetla moderna priča koja razmatra vekovno pitanje: Kako pronaći hrabrost za istraživanje izvan svoje zone udobnosti? Možete li voleti nekoga bez potrebe za etiketama i posvećenosti? Da li je zaista moguće ostaviti svoj „prtljag“ iza sebe?

„Sjajan način da utolite želju za putovanjem . . . Ova moderna ljubavna priča je zabavna, topla i pomalo opasna.“

– Alida Nugent, autor knjige Ne brini, biće još gore

„Uzbudljivi memoari o putovanju, ljubavi i pronalaženju sebe.“

– Kirkus Reviews

 

Prelistajte knjigu

 

Linkovi:

http://www.vesti.rs/Zivot/Da-li-je-ovo-ubedljivo-najludji-romanticni-sastanak.html

http://24sata.production.rvc.ha.rs/najludi-par-umesto-na-dejt-otisli-su-na-put-po-evropi-bez-kofera-evo-gde-su-tri-godine-kasnije/25698

http://www.salon.com/2013/11/12/the_craziest_okcupid_date_ever/

http://variety.com/2014/film/news/new-line-no-baggage-craziest-okcupid-date-ever-1201311585/

Dodatne informacije

Težina 0.32 kg