Lujza L. Hej (Louise L. Hay) je bila jedna od najpoznatijih lajf kouča i autor najprodavanijih knjiga o samopomoći. Pomogla je milionima ljudu širom sveta da otkriju i implementiraju sopstveni kreativni potencijal u lični rast i samoisceljenje. Svako, ko je imao priliku da je upozna, bilo lično ili kroz njene reči, osećao je njenu strast da služi drugima.

Po povratku u Njujork 1970. godine, započela je ono što će postati posao njenog života. Pohađala je svešteničku obuku. Postala je veoma aktivna u socijalnim aktivnostima crkve. Počela je da govori na njihovim podnevnim skupovima, i savetuje klijente. Ove aktivnosti su ubrzo prerasle u karijeru s punim radnim vremenom. Posle nekoliko godina, Lujza je uobličila relevantni vodič, koji detaljno opisuje mentalne uzroke fizičkih bolesti, i razvila pozitivne misaone obrasce za preusmeravanje bolesti i stvaranje zdravlja, pod naslovom „Izlečite svoje telo“. Počela je da putuje, predaje i drži manje radionice.

Lujza je uspela da uvede svoju filozofiju u praksu kada joj je dijagnostikovan rak. Umesto da se podvrgne operaciji i lekovima, ona je razvila intenzivan program afirmacija, vizualizacije, detoksikacije i psihoterapije. U roku od šest meseci, bila je potpuno isceljena od raka.

Godine 1984. objavljena je njena druga knjiga pod nazivom KAKO DA IZLEČITE SVOJ ŽIVOT. U njoj je Lujza objasnila kako su naša uverenja, i ideje o sebi, često uzrok naših emocionalnih problema i fizičkih bolesti, i kako, korišćenjem određenih alata, možemo promeniti svoj način razmišljanja, i svoje živote na bolje.

Knjiga  KAKO DA IZLEČITE SVOJ ŽIVOT postala je internacionalni bestseler, i provela je 16 nedelja na Nujork Tajmsovoj listi bestselera. Prevedena je na 42 jezika, postala je dostupna u više od 132 zemlje, i do sada je prodata u preko 50 miliona primeraka širom sveta.

Godine 1985. Lujza je započela svoju čuvenu grupu za podršku „Hayride“, sa šest muškaraca kojima je dijagnostikovan AIDS. Do 1988. godine grupa je porasla na nedeljno okupljanje od 800 ljudi. Još jedanput je Lujza pokrenula pokret ljubavi i podrške, mnogo pre nego što su ljudi počeli da nose crvene trake na reverima.

Kada je prvi put štampala knjigu KAKO DA IZLEČITE SVOJ ŽIVOT, da bi je samostalno izdala, pokrenula je Izdavačku kuću pod imenom Hay House, pošto je verovala da je nijedan drugi izdavač ne bi hteo objaviti, jer su ovakva razmišljanje u to vreme smatrana radikalnim.

 

Napomena izdavača

Ponosni smo i srećni što smo davne 1990. god. prepoznali vrednost Lujzinih uverenja i bili prvi izdavač koji je počeo sa objavljivanjem njenih dela na prostoru čitave bivše Jugoslavije. Lujza Hej je bila naš prvi objavljeni autor, a njeno delo KAKO DA IZLEČITE SVOJ ŽIVOT naša prva objavljena knjiga. Od tada, pa sve do danas, knjiga se nalazi među najprodavanijim knjigama u Srbiji.

Hvala Lujzi za sve što je podarila i nama i svetu! Njen doprinos je zaista nemerljiv, što potvrđuju višemilionski tiraži njenih prodatih knjiga.

 

Draga Lujza, počivaj u miru!

Preduzeće VERBA doo, i osnivač i direktor Dragana Pavlović